Zoekmachine Optimalisatie - SEO

Het maken van een mooie website is slechts de eerste stap.
Het echte online werk begint daarna pas: Zoekmachine Optimalisatie (SEO). De vindbaarheid van jouw website is namelijk het belangrijkste in jouw online marketingproces. Wanneer je via zoekmachines niet gevonden wordt, komen potentiële klanten ook niet op jouw website.

Zoekmachine Optimalisatie, SEO

Zoekmachine optimalisatie is niet het betaald adverteren (Google Adwords) maar het geschikt maken van een website voor de zoekmachines. Google beoordeelt alle websites op meer dan 200 factoren. Op basis van al deze factoren rangschikt Google de websites binnen de zoekresultaten. Het is natuurlijk van belang om zo hoog mogelijk in de natuurlijke zoekresultaten te komen staan, aangezien alleen de zoekresultaten op de eerste pagina's interessant zijn. Wanneer kijk je immers zelf op de tweede pagina?

Een website die op verschillende zoektermen hoog rankt, zorgt voor een structurele stroom van bezoekers naar de website.  Ik heb jarenlange ervaring met zoekmachine optimalisatie en hiermee de kennis opgebouwd om jouw website goed vindbaar te laten maken binnen Google. Ik analyseer welke zoektermen belangrijk zijn voor jou om goed op te scoren. Hierbij houd ik rekening met de concurrentie en de zoekvolumes van de diverse zoektermen. Wil je meer weten? Neem dan contact met mij op.

Mijn SEO aanpak

1. Online Quickscan
2. Zoekwoordenanalyse
3. Bepalen zoektermen voor op de site (pagina's)
4. Verwerken van zoekwoorden op de pagina's
5. Invullen metatags en andere technische instellingen
6. Check websitetechniek
7. Juiste instellingen in Analytics
8. Meet de resultaten, welke doelstellingen?
9. SEO Beheer, optimaliseren

SEO voorbeeldcase

 

yumekozacht

Voordelen SEO

BlauwvinkjeMeer en relevante websitebezoekers
Beter gevonden worden in Google betekent meer bezoekers op je website. Ik stem je website af op de behoeften van bezoekers en verwerken belangrijke zoekwoorden in je website. Zo krijg je relevante bezoekers op je website. 

BlauwvinkjeNaamsbekendheid
Wanneer je voortdurend hoger scoort, kom je steeds vaker terug in de zoekresultaten. Dit geeft naamsbekendheid en een betrouwbare indruk.

BlauwvinkjeSEO is permanent, Ads zijn tijdelijk
De aanpassingen aan websites zorgen voor een langdurig effect. Ver nadat ze zijn uitgevoerd, zorgen ze nog voor een betere vindbaarheid. Bij Ads moet je blijven adverteren, anders ben je niet meer vindbaar. een combinatie van Ads en SEO is ideaal.

BlauwvinkjeMeetbaar
De resultaten van de SEO en overige inspanningen zijn goed meetbaar in Google Analytics. Hier zie je precies via welke bron of bronnen bezoekers op je website terechtkomen, met welke woorden ze zoeken en nog veel meer. 

Uiteraard is elk SEO vraagstuk een project op maat en zal ik daarom graag met je om tafel willen zitten om dit verder naar wens uit te werken. 
Klik onderstaande als je meer wilt weten over de mogelijkheden of een gratis online scan door mij wil laten uitvoeren?